Safrankage med pærer
175 g sukker
2 æg
½ g safran
275 g mel
2 tsk. bagepulver
100 g smør skåret i tern
og tempereret til stuetemperatur
1 dl mælk
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
Fyld
2-3 pærer
50 g smør
2 spsk. tesukker
Pisk sukker og æg lyst og luftigt med safran. Tilsæt mel og bagepulver. Kom smørret i og fordel med røremaskine. Tilsæt mælk og citronskal. Skræl pærerne og skær dem i både. Hæld dejen i en smurt og raspdrysset springform. Stik pærerne ned i dejen.
Skær smørret i tynde skiver og læg dem på pærerne. Drys sukker over. Bag kagen på midterrillen ca. 40 min. ved 200°. Spis den lun eller kold drysset med sigtet flormelis.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
SILIKONEFORME TIL DINE MUFFINS
Muffinformene er fremstillet i 100% silikone, hvis egenskaber forhindrer, at dejen, isen osv sidder fast. Formene kan købes for 99 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Nøddekage
Provencalsk pæretærte
Æblekage med toscalåg
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)