Skildpaddeis

Lagkagen med skildpadder fra Toms er legendarisk, men de populære chokolader kan også bruges til is
Af
af Redaktion

(8 pers.)

6 pasteuriserede æggeblommer
½ dl sukker
4 dl sødmælk
3 dl piskefløde
Kornene af ½ vaniljestang
6 kæmpeskildpadder + 8 små til pynt


Kom 2 spsk. sukker, mælk og fløde i en gryde og bring til kogepunktet. Pisk æggeblommer med resten af sukkeret, til det er skummende. Kom vaniljekorn i æggemassen og stangen i fløden. Smelt de 6 store skildpadder over vandbad. Kom flødemasse uden stang i æggemassen og hæld det hele tilbage i gryden og varm til maks. 80 grader, hvor det jævner. Afkøl i isbad. Rør det på ismaskine eller halvfrys det. Når det har grødkonsistens tilsættes halvdelen af de smeltede skildpadder, og når det næsten er frosset, røres det kort med resten, så der dannes striber i isen. Fryses, gerne i en form eller portionsforme. Ved servering pyntes med de små skildpadder.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


10 superlækre chokoladekager - find din favorit

Prøv også...
Hindbær is-sandwich
Isburgere med chokolade
Desserttallerken

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.