Slikkepinde
(10 stk.)
1 dl vand
450 g sukker
125 g glukose
1 tsk. citronsyre
30 dråber æblearoma
½ spsk. solsikkeolie
½ tsk. hvid farve (titandioxid)
15 dråber rødbedefarve
10 træpinde
Hæld vandet i en rustfri gryde og tilsæt sukker og glukose. Kog blandingen op under omrøring, til sukkeret er smeltet, og lad blandingen koge videre, til den er 162° varm. Hæld massen ud på en teflonmåtte eller en oliesmurt marmorplade og tilsæt citronsyre og aroma. Ælt bolchemassen igennem med to plastikdejskrabere (brug gummihandsker, bolchemassen er meget varm). Del massen i to og sigt den hvide farve over den ene masse, farven arbejdes ind med dejskraberne. Farv den anden halvdel med rødbedefarven. Del bolchemasserne i mindre stykker og form dem efter fantasien. Sæt en pind i hver og lad dem afkøle på silikonemåtten.
Opskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Hele, støbte chokolader og cornflakes-chokotoppe
Kandiserede æbler
Julekys
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)