Opskrifter

Små chokoladetærter med banan og karamelsauce

Søndag, 1. oktober 2017af Christine Bille Nielsen
Fine små chokoladetærter med fyld af vaniljeflødeskum og bananskiver. Herover lidt karamelsauce og et drys pistacienødder. Se opskriften på chokoladetærte med banan og karamel her.

Ingredienser til chokoladetærte med banan og karamelsauce

(8 stk.)

Chokoladetærter:
100 g sukker
30 g kakao
200 g hvedemel
100 g koldt smør
1 æg
3 spsk. mælk el. kold kaffe
1 spsk. til formene

Karamelsauce:
100 g sukker
½ dl vand
1 dl piskefløde

Fyld:
1 vaniljestang
2 spsk. flormelis
2½ dl piskefløde
2 bananer
1 spsk. pistacienødder

Alternativ til chokoladetærte med banan og karamelsauce: Små chokoladelinser med nødder

Fremgangsmåde til chokoladetærte med banan og karamelsauce:

Bland sukker, kakao og mel. Skær smørret i små tern og smuldr dem i melblandingen. Saml dejen med æg og mælk eller kaffe. Ælt dejen hurtigt sammen. Rul dejen ud og kom den i 8 små smurte tærteforme eller 1 stor. Dejen kan også trykkes ud i formene. Prik bundene med en gaffel. Lad formene køle af i køleskabet i 30 min. Forvarm ovnen til 180°. Kom stanniol eller bagepapir i tærtebundene og kom tørrede bønner eller ris i. Bag tærterne i 15 min. Fjern bønner eller ris og bag bundene færdig, til de er helt gennembagte, ca. 10-15 min. ekstra. Lad bundene køle af i formene.

Karamelsauce:
Smelt sukkeret i en kasserolle, til det er brunt. Træk gryden af varmen og hæld forsigtigt vandet ved, til det bruser op. Tilsæt fløde og lad karamelsaucen koge, til alt sukkeret er smeltet, og saucen ensartet og let tyknet. Lad saucen køle af.

Fyld:
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med flormelissen. Pisk fløden med vaniljesukkeret til et blødt skum. Fordel flødeskummet i tærtebundene. Skræl bananerne, skær dem i skiver og fordel dem oven på flødeskummet. Dryp karamelsaucen over hver chokoladetærte og drys hakkede pistacienødder på toppen.