Solbærkager med nødder og mandler
(8-10 kager)
Dej
125 g mel
75 g smør
75 g sukker
1 lille æg
Smuldr mel og smør, tilsæt sukker og æg og saml dejen. Vælg små muffinsforme eller store linseforme. Tryk dejen ud i formene og stil dem koldt, mens fyldet laves.
Fyld
75 g hasselnødder
50 g mandler
75 g rørsukker
75 g blødt smør
1 æg
100 g solbær
Rist nødderne på en tør stegepande, til skallen begynder at løsne sig. Læg nødderne på køkkenrulle og gnid skallen af. Hak nødder og mandler fint. Rør sukker, smør, nødder og mandler sammen og tilsæt ægget. Læg 1 god spsk. fyld i hver form og læg solbærrene øverst. Bag kagerne ved 200° på midterrillen ca. 20 min.
Tip: Kagerne kan fryses
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere retter her...
Små hindbærtærter
Dobbeltdækkere med rogn
Kyllingepirogger