Tiramisu med spiritussyltetøj

Tiramisu forbinder du måske ikke lige med appelsin, men det er faktisk en rigtig lækker dessert. I opskriften finder du også de klassiske ingredienser som mascarpone og ladyfingers. God fornøjelse!
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger
Tiramisu

Det skal du bruge til tiramisu med spiritussyltetøj:

Prøv også: Tiramisu med chokolade

(4 pers.) 4 pasteuriserede æggeblommer 50 g sukker 250 g mascarpone 1 dl piskefløde 1 ½ dl friskpresset appelsinsaft (eller juice) 125 g spiritussyltetøj med søde appelsiner og cognac 7-8 ladyfingers ½ dl stærk kaffe med 1 spsk. sukker

Sådan laver du tiramisu med spiritussyltetøj

Pisk æggeblommer og sukker. Vend mascarpone i, og rør godt. Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt i cremen. Bland appelsinsaft med spiritussyltetøj med søde appelsiner og cognac. Læg ladyfingers i en skål, og fordel kaffen og derefter syltetøjsblandingen over dem. Vend dem evt. rundt, så de suger mest muligt væske. Læg cremen henover og lad tiramisuen køle i ca. 3-4 timer inden servering. Pynt evt. med frysetørrede bær eller kakaopulver. Til tiramisuen brugte vi spiritussyltetøj fra Den Gamle Fabrik. Syltetøjet har en skøn og delikat smag, der passer godt til det moderne, kraftige brød. Ud over spiritussmagen har det nye syltetøj en let og frugtrig karakter. Spiritussyltetøjet findes i 3 varianter og er perfekt til oste og søde desserter. Fra Den Gamle Fabrik til 22,95 kr. for et glas.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.