Æblesmør med vanilje

Æblesmør indeholder ikke smør, det har sit navn efter sin smørbare konsistens. Det er skønt på et stykke ristet brød, grovboller, til pandekager og på morgenymeren
Af
af Redaktion

1½ kg æbler, f.eks. belle de boskoop, coxorange, el. ingridmarie
2 dl vand
1 stang vanilje
150 g rørsukker
150 g mørk farin
Fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
¼ tsk. stødte nelliker
½ tsk. allehånde
½ tsk. kardemomme
1 tsk. salt

Del æblerne og fjern kernehus, blomst og stilk. Skær æblerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde og hæld vand ved. Bring det i kog under låg og dæmp varmen. Lad det simre i 20-30 min., eller indtil æblerne er helt udkogte. Miks æblerne glatte med blenderstav eller i blender.
Flæk vaniljestangen. Hæld mosen tilbage i gryden og hæld resten af ingredienserne i. Læg et låg halvvejs over gryden og kog æblemosen ved middel varme i ½ -1 time, til den er mørk og jævn. Hæld den varme mos i skoldede glas og luk dem. Stil dem mørkt og køligt. Uåbnet kan æblesmørret holde sig i op til 2 måneder. Efter åbning opbevares det i køleskab.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Ostedrømme med honning
Æblechutney
Kirsebærsirup

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.