(50 pers.)
5 hjertesalathoveder
5 lollo rossa salathoveder
3 bdt. kørvel
5 bdt. rucolasalat (el. bøtter)
400 g pinjekerner
7 dl små, provencalske, sorte oliven
Dressing
1½ dl mørk balsamicoeddike
5-6 dl olivenolie
2 fintrevne fed hvidløg
1 spsk. dijonsennep
Evt. lidt finthakket rosmarin
Salt og peber
Lav en stor balje med vand, læg ca. 2 fuldstændig delte og plukkede salathoveder i ad gangen og slyng dem tørre i en salatslynge og læg til ekstra tørring på rene viskestykker (der ikke lugter af skyllemiddel). Rist pinjekernerne i ovnen i ét lag. Bland alle salaterne i 5 store skåle. Pisk dressingen sammen i en stor skål og hold den klar. Lige inden servering bruges en ekstra skål, hvor man kommer 1/5 af dressingen i, vender en af salatskålenes indhold over og vender rundt og lægger salaten tilbage i dens oprindelige skål. Drys med pinjekerner og oliven. Dette gøres med alle fem portioner, og salaten er klar til at spise.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Marinerede bønner
Agurkesalat
Bønnedip