Chiliketchup

Vælg din favorit chili til at give ketchuppen smag. Brug en mild sort, hvis ketchuppen blot skal have lidt krydring.
Af
af Redaktion

Ingredienser til chiliketchup

200 g æbler
500 g tomater
1 skalotteløg
1-2 chili
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. vand
½ spsk. salt
25 g sukker
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. sennepspulver
1 spsk. eddike
1 tsk. Atamon

Fremgangsmåde til chiliketchup

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem og tomaterne i mindre stykker. Pil løget og skær det i kvarte. Kog æbler, tomater, chili, tomatpuré og løg i vandet ved svag varme i 30 min. og findel det med en stavblender eller i en foodprocessor. Pres blandingen igennem en sigte til fin puré og kom den tilbage i gryden. Tilsæt salt, sukker, cayennepeber, sennepspulver og eddike og lad puréen småsimre i 10 min. uden låg. Smag ketchuppen til, tilsæt Atamon og hæld den på en skoldet flaske.

Tip: Du kan bl.a. bruge chiliketchuppen til en burger. Prøv f.eks. denne opskrift.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Tomatketchup
Asier og sennepspickles


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.