Citronstegte rodfrugter med løg og oliven

Disse citronstegte rodfrugter går som perfekt og mættende tilbehør til middagen, hvad end det er en gæstemiddag eller almindelig hverdagsmad. Velbekomme!
Af
af Susanne Engelstoft Rasmussen
Citronstegte rodfrugter med løg og oliven
30 min
4 personer
Citronstegte rodfrugter
½ kg kartofler
3 gulerødder
2 pastinakker
3 spsk. olivenolie
10 små perleløg (fra glas)
Små salvieblade
Fintrevet skal fra ½ usprøjtet citron
2 spsk. citronsaft
Små sorte oliven
1 håndfuld frisk citrontimian
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

TIP: Du kan også ovnstege rodfrugter og perleløg i ca. 30 min. ved 200°. Vend salvie, citron og oliven i, når der er 5 min. tilbage.

  1. Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm.
  2. Varm olivenolie op på en pande og steg rodfrugter og perleløg på panden i ca. 20 min. ved jævn varme.
  3. Ryst og rør jævnligt i panden.
  4. Tilsæt salvieblade, revet citronskal, citronsaft og oliven og steg videre et par min.
  5. Krydr retten med citrontimian, salt og peber og server straks.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.