Opskrifter
Citronstegte rodfrugter med løg og oliven
Søndag, 5. december 2010Opdateret 13. majaf Susanne Engelstoft Rasmussen
Disse citronstegte rodfrugter går som perfekt og mættende tilbehør til middagen, hvad end det er en gæstemiddag eller almindelig hverdagsmad. Velbekomme!

30 min
4 personer
Citronstegte rodfrugter
½ kg kartofler
3 gulerødder
2 pastinakker
3 spsk. olivenolie
10 små perleløg (fra glas)
Små salvieblade
Fintrevet skal fra ½ usprøjtet citron
2 spsk. citronsaft
Små sorte oliven
1 håndfuld frisk citrontimian
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
TIP: Du kan også ovnstege rodfrugter og perleløg i ca. 30 min. ved 200°. Vend salvie, citron og oliven i, når der er 5 min. tilbage.
- Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm.
- Varm olivenolie op på en pande og steg rodfrugter og perleløg på panden i ca. 20 min. ved jævn varme.
- Ryst og rør jævnligt i panden.
- Tilsæt salvieblade, revet citronskal, citronsaft og oliven og steg videre et par min.
- Krydr retten med citrontimian, salt og peber og server straks.

Dessert & Kage
Rodfrugtkage med mascarpone

Sund mad
Oksemørbrad med blommer og rodfrugtmos