Lun rosenkålssalat
Opskrift på lun rosenkålssalat
(2 pers.)
250 g rosenkål
1 løg
20 g smør
1 dl piskefløde
¼ tsk. chiliflager
50 g bacon i tern
50 g saltmandler
Du kan også lave broccolisalat - se opskriften her
Sådan laver du rosenkålssalaten
Rens rosenkålen, pil de flotteste yderste blade af og skær resten i halve. Pil og hak løget. Sautér løg og de halve kål i en stor pande i smørret, de må ikke brune. Tilsæt fløde og chili. Lad det småkoge i 5 min., til kålen er mør. Hold det lunt.
Rist baconen på en tør pande. Steg de hele rosenkålsblade i fedtet fra baconen og vend dem med bacon og saltmandler.
Anret de flødekogte kål med de stegte blade, bacon og mandler.
TIP: Et drys grantæblekerner giver et dejligt farvepust til en grøn salat.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.