Mayonnaise og æggemad med karse
Ingredienser til mayonnaise og æggemad med karse
(4 pers.)
1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft
Ca. 1 dl neutral olie
4 skiver rugbrød
3-4 æg
4 salatblade
2 tomater
1 lille bakke karse
DET FRANSKE KØKKEN
Det nye, franske køkken blev introduceret i 1651 af kokken La Varenne, og grundstammen i dette køkken er sovsene. De ægte æggesovse, der både kan være kolde og varme, de lyse, meljævnede sovse, velouté, og de mørke, brændte, meljævnede sovse under navnet roux. Sovsene har lige siden været vigtige i både det franske og det danske køkken, lige fra mayonnaisen til den brune sovs og persillesovsen.
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommen sej med salt og citron i en lille skål. Tilsæt olien dråbevis, til mayonnaisen tykner, og fortsæt i en tynd stråle til en passende konsistens på mayonnaise. Kog æggene i 8-9 min. og pil dem. Læg salatbladene på brødet, læg æggeskiver og tomater oven på. Læg en stribe mayonnaise på og pynt med klippet karse.
Tip: En æggeblomme kan binde op til 7 gange sin egen vægt af olie.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Engelske agurkesandwich
Salsiccia med mozzarella på toast
Kender du kogebogen? Klik her...
Højtbelagt smørrebrød
- når der skal gøres lidt mere ud af frokosten...