Opskrifter

Mayonnaise og æggemad med karse

Søndag, 3. marts 2013af Redaktion
Skal der gøre lidt ekstra ud af frokosten? Prøv en æggemad med hjemmelavet mayonnaise

Ingredienser til mayonnaise og æggemad med karse

(4 pers.)

1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft
Ca. 1 dl neutral olie

4 skiver rugbrød
3-4 æg
4 salatblade
2 tomater
1 lille bakke karse

DET FRANSKE KØKKEN

Det nye, franske køkken blev introduceret i 1651 af kokken La Varenne, og grundstammen i dette køkken er sovsene. De ægte æggesovse, der både kan være kolde og varme, de lyse, meljævnede sovse, velouté, og de mørke, brændte, meljævnede sovse under navnet roux. Sovsene har lige siden været vigtige i både det franske og det danske køkken, lige fra mayonnaisen til den brune sovs og persillesovsen.

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommen sej med salt og citron i en lille skål. Tilsæt olien dråbevis, til mayonnaisen tykner, og fortsæt i en tynd stråle til en passende konsistens på mayonnaise. Kog æggene i 8-9 min. og pil dem. Læg salatbladene på brødet, læg æggeskiver og tomater oven på. Læg en stribe mayonnaise på og pynt med klippet karse.

Tip: En æggeblomme kan binde op til 7 gange sin egen vægt af olie.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Engelske agurkesandwich
Salsiccia med mozzarella på toast

Kender du kogebogen? Klik her...

Højtbelagt smørrebrød

- når der skal gøres lidt mere ud af frokosten...