Opskrift på italienske frikadeller og salat med figner og feta

Saftige italienske frikadeller serveres med en frisk salat af figner og feta. En skøn kombination af det salte, søde og friske fra det italienske køkken.
Af
Af: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth
Italienske frikadeller og salat med figner og feta.
Foto: Columbus Leth.
Annonce
45 min
4 personer
Ingredienser:
400 g hakket svine- og kalvekød
1½ tsk. salt og peber
1 løg
1 æg
1 dl sødmælk
35 g hvedemel
20 g parmesan
50 g soltørrede tomater i olie
1 usprøjtet citron
6 stilke frisk timian
1 spsk. olivenolie til stegning
Salat med figner og feta:
2 dl perlebyg
100 g blandet grøn salat
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
4 friske figner
100 g feta
2 spsk. balsamicoglace
50 g valnøddekerner

Fremgansmåde:

  1. Rør kødet med salt og peber.
  2. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, mælk og mel.
  3. Lad farsen hvile på køl i 15 minutter.
  4. Riv parmesanosten fint, og skær de soltørrede tomater i mindre stykker.
  5. Riv citronskallen fint, og hak timian fint.
  6. Rør parmesan, soltørrede tomater, citronskal og timian i farsen.
  7. Form farsen til ca. 25 frikadeller.
  8. Steg dem gyldne og sprøde i olie i ca. 10 minutter i alt.

Salat med figner og feta:

  1. Skyl perlebyggen, og kog den efter anvisningen på emballagen.
  2. Afdryp, og afkøl let.
  3. Anret salaten på et fad sammen med perlebyggen.
  4. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
  5. Skyl fignerne, skær dem i både, og fordel dem over salaten sammen med smuldret feta.
  6. Dryp med balsamicoglace, og top med knuste valnødder.
  7. Servér salaten til frikadellerne.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.