1 kg blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, persillerødder, kålrabi, jordskokker)
2 rødløg
Lage
10 peberkorn
2 tsk. gule sennepsfrø
1 tsk. korianderfrø
6 dl eddike
2 dl vand
150-200 g sukker
1 tsk. salt
4 laurbærblade
Skræl grønsagerne og skær dem i tern på 2-3 cm. Kog dem i letsaltet vand 5-10 min., til de begynder at blive møre. Hæld vandet fra og lad grønsagerne køle af. Rist de hele krydderier nogle få min. på en tør pande, til de begynder at dufte. Kog eddike, vand, sukker og laurbærblade op og lad det køle af. Læg grønsagerne i et skoldet glas sammen med krydderierne. Hæld lagen over og luk glasset. Trækker 1-2 dage i køleskabet og kan holde sig et par uger, når grønsagerne er dækket af eddikelagen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Farserede løg
Citrusmarinerede gulerødder
Marinerede rødbeder
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)