Rugkiks med krydret avocadosalat
(10 pers. - 3 stk. til hver)
Kiks
125 g smør
125 g rugmel
125 g hvedemel
½ tsk. salt
Ca. ½ dl koldt vand
1 tsk. eddike
1 tsk. sukker
3 spsk. sesamfrø
3 spsk. hakkede græskarkerner
Kør smør og de 2 slags mel i en foodprocesser. Saml dejen med eddike og vand, ælt sesamfrø og græskarkerner i og rul ud med overfoldninger som til wienerbrød. Gør det fire gange og rul så ud til rektangel, der udskæres til små trekanter eller firkanter, prikkes med gaffel og bages på bagepapir ved 225° i forvarmet ovn i ca. 8 min. Der bliver nogle tilovers, men de kan holde sig i dåse i flere uger.
Avocadosalat
3 avocadoer
4 tomater
Dressing
Saften af 2 lime
1 chili, hakket
Lidt fintrevet hvidløg
Lidt fiskesovs
God stræk karry
Salt og peber
4 spsk. sesamfrø, der lige tørristes på panden
2-3 spsk. sesamolie eller anden olie
Skær avocadoerne i mindre stykker på størrelse med en terning, dryp lidt limesaft over. Flæk tomaterne og skær dem i tilsvarende små stykker og bland dem straks med avocadoerne. Rør dressingen sammen og vend det hele sammen. Smag til og smør på rugkiksene (ca. halvdelen af dem).
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Bruschetta med
saltet torsk
Små sandwich med
krabbe
Vandmelon med
skinke
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)