Salat Nicoise
Ingredienser til Salat Nicoise
(4 pers.)
1 iceberg el. romainesalat
1 peberfrugt
½-1 agurk
3-4 tomater
3-4 kogte, kolde kartofler
4 hårdkogte æg
1 ds. tunfisk naturél, ca. 185 g
4-6 ansjosfiléter i olie el. sardeller
Basilikumblade
Evt. 12-16 sorte oliven
Marinade
4 spsk. olivenolie
1½ spsk. vineddike
½ tsk. dijonsennep
1 fed presset hvidløg
Salt og peber
Basilikumblade
Fremgangsmåde
Skyl og tør salatbladene og riv dem i mindre stykker. Skær peberfrugten i strimler. Skær agurken i stave, del tomaterne, skær kartoflerne i skiver og æggene i både. Hæld væden fra tunfisken og del den i mindre stykker. Del ansjoserne på langs. Bland alle ingredienserne i en skål eller i et halvdybt fad. Pisk marinaden sammen og hæld den over. Spis salaten med flutes til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Salat med stegte æbler og gedeost
Melon-fetaost-salat
Cæsarsalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)