Samosaer med kartofler, kikærter og spinat
(4 pers.)
200 g kartofler
50 g friske spinatblade
½ dåse kikærter
1 tsk. karry
Salt og friskkværnet peber
4 plader butterdej
1 æg til pensling
1 tsk. spidskommenfrø
1 tsk. fennikelfrø
Tilbehør
2 dl yoghurt naturel
12 friske mynteblade
1 knivspids cayennepeber
TIP
Når du laver samosaer, kan du bruge den kaloriefattige filodej i stedet for butterdej. Filodej er meget tynd, så læg dejen dobbelt eller tredobbelt, før du lægger fyldet på.
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm. Tænd ovnen på 200º.
Skyl spinaten og tør den i et rent viskestykke eller slyng den i en salatslynge. Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem under rindende, koldt vand.
Bland kartofler, spinat, kikærter og karry i en skål og krydr med salt og peber. Rul butterdejspladerne lidt ud med en kagerulle på et stykke bagepapir.
Læg en skefuld af kartoffelfyldet på den ene halvdel af hver butterdejsplade. Fold den anden halvdel ind over fyldet og pres kanterne godt sammen med en gaffel, så pakkerne ikke åbner sig under bagningen. Pensl butterdejspakkerne med sammenpisket æg og drys med spidskommenfrø og fennikelfrø.
Bag dem i ovnen i 15-20 min., til de er gyldne og sprøde. Server de varme samosaer med yoghurt naturel, friske mynteblade og et lille drys cayennepeber.
Madopskrift: Carsten Kyster
FLOT FRANSK SKÅL
Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Janssonstærte
Grillbagt brød og ostepølser
Papadums med agurk
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)