Syltede appelsinskiver
3 tyndskallede økologiske appelsiner
½ l vand
200 g sukker
Skær appelsinerne i knap ½ cm tykke skiver. Læg dem i en gryde med 1 l vand. Kog op under låg og kog appelsinerne 2 min. Hæld dem i en sigte. Kog ½ l vand med sukkeret. Tilsæt så mange appelsinskiver, at de kan ligge i et lag. Kog dem 10 min. under låg og tag dem op med hulske. Kog resten af appelsinskiverne. Læg dem alle i et skoldet glas. Hæld lagen over og luk glasset.
Opbevares køligt. Når skiverne er dækket af lage, så de ikke bliver tørre, kan de holde sig flere uger.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
SNIT GRØNSAGERNE
Mandolinjernet fra Börner skærer dine grønsager i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Orangemarmelade
Lemoncurd
Syltede nødder med rom
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)