Klassiske tarteletter med høns i asparges

Her får du opskriften på en klassisk og god forret! Tarteletter kan nydes hele året rundt som både forret, hovedret eller som et element på frokostbordet.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen
Klassiske tarteletter med høns i asparges
Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
35 min
4 personer
Tarteletter med høns i asparges
8 tarteletter
500 g hønsekød
Suppeurter som løg, laurbær, persille
150 g asparges (evt. fra glas)
30 g smør
30 g hvedemel
4 dl kogevand fra asparges og hønsekød
½ dl piskefløde
½ bdt. dild
Salt og peber
½ citron
Lidt salat til pynt

Fremgangsmåde

  1. Kog fjerkrækødet i 25 min. med løg, laurbær og persille.
  2. Si suppen og skær kødet i mindre stykker.
  3. Kog asparges, hvis de er friske og ellers si lagen fra og gem enten kogevand el. lage. Del aspargestykkerne i mindre stykker.
  4. Afbag smør med mel og spæd til med kogevand og aspargesvand.
  5. Kog godt igennem i mindst 3 min. og smag til med salt, peber og piskefløde.
  6. Lige inden servering drysses med dild og smages til med citron, mens kød og asparges vendes i.
  7. Fyld fyldet i tarteletterne, der lige lunes i ovnen i 10 min. ved 200°.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.