Tunmousse med grillet salat

Vi har løftet den klassiske tunmousse med en ny grillet. Vores tunmousse er uden kapers for de er i salaten. Så bliver det en moderne forret som alle kan være med til.
Af
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Tunmousse med dild og en grøn salat

Tunmousse med dild og salat. På billedet er det med bladselleri, men vi er blevet ret begejstrede for en grillet salat.

Annonce
2 t og 45 min
6 personer

(6 pers.). Husk at retten skal stå 2 timer!

Det skal du bruge til tunmousse

2 dåser tun i olie
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche
1 bundt dild
Salt og peber
5 dråber Tabasco
1 pasteuriseret æggehvide
3 blade husblas
½ citron

Tilbehør
Grillet salat med kapers og flutes (fra vores kolleger på Spis Bedre).

Prøv også: Tunmousse på tomatbund

Sådan laver du tunmousse

  • Pisk tunen med mayonnaise og cremefraiche.
  • Smag til med hakket dild, salt, peber og tabasco.
  • Udblød husblas i koldt vand i 5 min. og smelt det over vandbad.
  • Fortynd husblassen med citronsaft og rør det grundigt ud i tunmassen.
  • Pisk æggehviden stiv og fold den i massen.
  • Fordel tunmoussen i små portionsforme eller en ¾ liter kageform, lad den stivne i køleskabet i 2 timer.
  • Vend den ud af portionsformen og server med blegsellerisalat og flutes.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.