Abrikossoufflé
Ingredienser til abrikossoufflé
(4 pers.)
125 g tørrede abrikoser
2 dl vand
75-100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
5 æggehvider (1¾ dl)
125 g sukker
Tilbehør
2 dl piskefløde
1 spsk. sukker
2 spsk. Grand Marnier
Fremgangsmåde til abrikossoufflé
Klip abrikoserne i strimler og udblød dem 3-4 timer i vandet. Kog dem møre i udblødningsvandet på 10-12 min. Gnid abrikoserne igennem en sigte eller purér dem fint med stavblender. Smag massen til med sukker og vanilje. Pisk æggehviderne meget stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend abrikoserne i æggehviderne. Fyld blandingen i en smurt, sukkerdrysset souffléform. Bag souffléen på nederste rille 40-45 min. ved 160°. Pisk fløden til skum og smag den til med sukker og Grand Marnier.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Ostesoufflé
Chokoladesoufflé
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Vi elsker muffins!