Bag morgenbrød
Opskrift på morgenbrød: kryddere
(14-16 stk.)
2½ dl håndvarmt vand
50 g gær
60 g smør
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
¼-½ tsk. kardemomme
450 g mel
Sådan bager du kryddere
Rør vand og gær sammen. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vand med gær, sukker, salt, kardemomme og mel. Ælt dejen blank og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 40 min. Ælt dejen let igennem og tril den til store boller. Lad den efterhæve lunt på pladen ca. 20 min. og bag den ca. 15
min. ved 200° på midterrillen. Køl dem af på en bagerist. Flæk bollerne og rist dem i ovnen ved 225°, til de er gyldne. Krydderbollerne kan fryses.
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Nem aftensmad på 15-20 minutter Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbradOpskrift på morgenbrød: birkes-krans
50 g smør
2½ dl mælk
35 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
Ca. 500 g mel
1 sammenpisket æg
Birkes
Sådan bager du en birkes-krans
Smelt smørret og tilsæt mælken. Smuldr gæren og rør den ud i mælken. Tilsæt melet og ælt dejen blank og
smidig. Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse 30-40 min. Ælt dejen let igennem og form den til en krans på en plade med bagepapir. Klip kransen i skiver, men ikke helt igennem. Træk skiverne ud til siderne, hver anden til højre, hver anden til venstre. Lad den efterhæve ca. 30 min. Pensl med æg og
drys med birkes. Bag kransen på midterrillen ca. 30 min. ved 200°.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.