Byggrynsbrød
50 g perlebyg
25 g gær
3 dl lunkent vand
1½ tsk. salt
2 tsk. flydende honning
50 g valsede byggryn
450 g hvedemel
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Kog perlebyggen i letsaltet vand i 10 min. og lad den dryppe af. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning, kogt perlebyg og byggryn. Rør hvedemelet i, ælt dejen godt igennem og lad den hæve i 45 min. Slå dejen ned og form den til et brød. Læg det i en aflang, meldrysset hævekurv og lad det hæve et lunt sted i 1 time. Vend forsigtigt dejen ud på en plade med bagepapir og bag brødet ved 210° i 35 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Klik dig i gennem galleriet, hvor vi har samlet en masse opskrifter på godt brød...