Fladbrød med æg og spinat

Hjemmebag går man aldrig galt i byen med og særligt ikke disse lækre fladbrød med æg og spinat. Det er en let ret at servere i sommervarmen, der også fungerer godt som en forret til dine gæster.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Kruger
Fladbrød med æg og spinat

Ingredienser til fladbrød med æg og spinat:

(8 stk.)

Dej:

25 g gær

4 dl lunkent vand

1 tsk. salt

1 spsk. olivenolie

200 g groft durummel, evt. fuldkornsdurum

200 g hvedemel

Fyld:

1 løg

1 spsk. olivenolie

400 g frisk spinat

Salt

8 æg

1 bdt. Purløg

Prøv også: Flutes med kerner

Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og olie, durummel og det meste af hvedemelet og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel under æltningen, til dejen er blød og fast og lige akkurat slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

Hak løget fint og svits det i olien i en stor gryde, uden at det tager farve. Tilsæt spinaten og svits under omrøring, til den falder sammen. Krydr med salt.

Varm ovnen op til 225°. Lad en bageplade varme med på en af ovnens nederste trin. Hvis du har en pizzasten, kan du bruge den.

Prøv også: Gulerodshorn

Del dejen i 8. Rul eller tryk hver del ud på et stykke bagepapir til aflange, flade brød.

Bred spinaten ud på brødene og slå et æg ud på hvert brød. Skub et stykke bagepapir med brødene over på en bageplade eller bagesten og bag brødene 8-10 min., til æggene er færdige, og brødet lysebrunt i kanten.

Servér brødene med det samme med et drys hakket purløg.

Tip: I stedet for abrikoser kan du bruge dadler, figner eller hele rosiner.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.