Lagkagebunde
5 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld
Jordbærsaft eller portvin
5 dl piskefløde eller kagecreme
½ l jordbær- eller ribsgelé
Pynt
2½ dl piskefløde
Hindbær eller jordbær
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland bagepulveret i melet og sigt det i æggesnapsen, vend det forsigtigt rundt. Kom dejen i en beklædt og smurt springform. Bag kagebunden ved 180° i ca. 30 min. Lad den afkøle på en rist. Del den i tre lag. Stænk bundene med lidt jordbærsaft eller portvin. Læg kagen sammen med piskefløde eller creme. Sæt ringen fra springformen rundt om kagen. Smelt geléen ved svag varme. Lad den næsten stivne igen, inden den hældes på kagen. Læg bær på toppen og pynt med flødeskum.
Det er tilladt at snyde og bruge færdige kagebunde, hvis det skal gå lidt hurtigt.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Fødselsdagsboller
Chokolade-lagkagebunde
Lagkage med banan og chokolade
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)