Grove burgerboller

Femkornsflagerne giver både god smag og masser af fibre. Hvis man ikke kan skaffe femkornsflager, kan man bruge grovvalsede havregryn
Af
af Redaktion

Ingredienser til burgerboller


75 g femkornsflager
1 ½ dl vand
25 g gær
½ dl olie
1 æg
1 tsk. salt
250 g hvedemel
Olie til pensling


Sådan gør du
Hæld vandet over femkornsflagerne og lad dem trække i 10 min. Smuldr gæren og rør den ud i femkornsblandingen. Tilsæt olie, æg og salt og ælt melet i til en smidig dej. Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 min. Del dejen i 4 stykker og form dem til boller. Tryk bollerne let flade og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 min. og pensl med olie. Bag bollerne ved 200° varmluft i 15 min. til de er let gyldne.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Klik her og find masser af oskrifter i det store brød-galleri...

Find flere opskrifter her...
Fyldte boller
Små frokostbrød
Burger og grovfritter




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.