Krydrede flutes
Ingredienser til krydrede flutes
(2 stk.)
50 g gær
50 g smør
5 dl mælk
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 780 g mel
Urtesmør
75 g blødt smør
¾ dl hakkede krydderurter, f.eks. persille, dild og basilikum
Pynt
Æg og birkes
Fremgangsmåde
Smelt smørret, kom mælken i og rør gæren ud i mælken. Rør sukker og salt i og ælt melet i lidt ad gangen, ælt til en smidig dej. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 40 min. Rør urtesmørret. Hæld dejen ud på et melet bord og del den i to. Rul hver del ud til 25 x 35 cm. Fordel urtesmørret på dejen og rul dejen til en roulade. Læg stængerne på en plade med bagepapir, med samlingen mod pladen, og lad dem efterhæve ca. 30 min. Pensel med æg og drys med birkes. Bag stængerne nederst i ovnen ved 200° i ca. 30 min.
Tip: Kom evt. lidt presset hvidløg i urtesmørret.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Sundt formbrød
Frokostbrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)