Lækre søndagsstykker
(12 stk.)
15 g gær
3 dl lunkent vand
125 g fuldkornsspelt
400 g hvedemel
1½ tsk. salt
1 spsk. solsikkeolie
Æg til pensling
3-4 spsk. blå birkes
Rør gæren ud i vandet, tilsæt speltmelet og halvdelen af hvedemelet og rør dejen glat. Tilsæt salt, olie og resten af melet og ælt, til dejen er smidig og slipper skålen. Form dejen til 12 boller og sæt dem på en plade med bagepapir. Dæk bollerne til med et fugtigt klæde og stil dem til hævning i køleskabet natten over. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag bollerne nederst i ovnen ved 250° i 20 min.
Uhm, rundstykker med bid i
Bageopskrift: Kristina Marckmann
I galleriet nedenfor får du masser af lækre og spændende retter til en brunch