Opskrifter

Lynboller

Søndag, 22. februar 2015af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lynboller - hvis det skal gå lidt hurtigt er disse boller helt perfekte

Opskrift på lynboller

(12 boller)

75 g smør
1 dl mælk
35 g gær
250 g mel
2 tsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg

Har du tid til mere end lynboller? Prøv vores langtidshævede boller

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Nem aftensmad på 15-20 minutter Chokolade-nøddekage

Sådan bager du lynbollerne

Smelt smørret og bland det med mælken. Smuldr gæren og rør den glat i mælken. Hæld det i melet sammen med sukker, salt og æg. Ælt den fugtige dej glat med æltekroge.

Sæt den med ske på plade med bagepapir. Lad den hæve lunt og tildækket ca. 20 min.

Bag bollerne på midterrillen ca. 15 min. ved 200°.