Opskrifter

Madbrød med nødder

Lørdag, 16. marts 2013Opdateret 21. martsBageopskrift: Aase Dotterud
Det runde brød med nødder er festligt som tilbehør.
2 t

Ingredienser til valnøddebrød

(2 brød) - samlet til ca. 2 timer

5 dl skummetmælk
50 g gær
½ dl smeltet smør
2 tsk. salt
100 g valnødder (eller andre nødder!)
250 g fint rugmel
250 g fuldkorns-
rugmel
Ca. 350 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i mælken. Kom det afsvalede smør, hakkede valnødder og salt i. Rør rugmelet i og ælt så meget hvedemel i, at dejen er smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
Del dejen i to, form dem til runde brød og tryk dem lidt flade. Lad brødene hæve under plast i ca. 30 min. Snit de færdighævede brød med en skarp kniv. Bag dem ved 200º i ca. 30 min.

Masser af godt brød