Nem ostetærte med fyld af emmentaler og pinjekerner

Denne nemme ostetærte kan laves på ingen tid, og så er den fyldt med smag af emmentaler og knasende pinjekerner.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Ostetærte med fyld af emmentaler og pinjekerner
1 t og 30 min
4 personer
Tærtedej
150 g smør
50 g fuldkornshvedemel
150 g hvedemel
50 g reven emmentaler
½ tsk. salt
Ca. 2 spsk. vand
Tærtefyld
3 æg
¼ tsk. salt
100 g revet emmentaler
2 spsk. pinjekerner

Fremgangsmåde

Tærten kan bages, fryses og lunes i ovnen ved 200° 10-15 min., afhængig af, hvor optøet den er.

  1. Bland de to slags mel og smuldr smørret i.
  2. Tilsæt ost og salt og saml dejen med vandet.
  3. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 1 time, så er den nemmere at rulle ud.
  4. Rul dejen ud i en ret tynd plade på et meldrysset bord.
  5. Beklæd en tærteform (22-24 cm) med dejen. Prik bunden med en gaffel og sæt den i køleskab 1/2 time.
  6. Skær kanten til og forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200°.
  7. Pisk æg, salt og ost sammen og skær tomaterne i skiver.
  8. Hæld fyldet i den forbagte bund og fordel pinjekerner oven på fyldet.
  9. Bag tærten færdig på 20-25 min. ved 200°, til osten er gylden.
  10. Server tærten lun og nybagt med bladselleri eller sprøde radiser.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.