Porretærte med bacon
Ingredienser til porretærte:
(Porretærte til 3 pers.)
25 min. + 30 min. i ovn
150 g hvedemel
½ tsk. salt
50 g koldt smør
3 spsk. vand
1 spsk. smør
200 g bacon i tern
1 bdt. porre i skiver
2 spsk. hakket oregano
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber
1 æg
1 dl mælk
50 g revet ost
Tilbehør til porretærte
Råkost
Fremgangsmåde:
Bland mel og salt og smuldr smørret heri.
Saml dejen til din porretærte med vandet og rul den ud.
Beklæd en 22 cm tærteform med dejen til din porretærte og forbag den i ovnen ved 200° i 12 min.
Svits baconternene i smørret og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Sautér porrerne på panden, uden de tager farve, tilsæt oregano og krydr med salt og peber.
Fordel porrer og bacon i tærtebunden, pisk æggene med mælk og hæld det over fyldet.
Drys osten over din porretærte og bag den i ovnen ved 200° i 30 min.
Server din porretærte med en god råkost.
Madopskrift: Kristina Marckmann.
Find flere opskrifter her...
Tarte tartin med løg
Svampetærte med sellerisalat
Omvendt tærte med peberfrugt