Skinketærte med kartoffel og feta
(4 pers.)
15 min. + 25 min. i ovnen
2 portioner færdig tærtedej
250 g frisk spinat
1 spsk. olivenolie
1 hakket rødløg
2 fed hakket hvidløg
2 spsk. frisk basilikum
1 tsk. muskat
Salt og peber
150 g feta
200 g kogte kartofler
200 g skinke
Æg til pensling
Skyl spinaten og sauter den i olien på en varm pande sammen løg, hvidløg, basilikum, muskat, salt og peber. Skær feta, kartofler og skinke i tern og vend dem i. Fold den ene dej ud og læg den i en 26 cm, smurt tærteform. Kom fyldet i tærteformen og læg den anden dej over som låg. Klem dejlåget fast i kanten og skær 5-6 snit i låget så dampen kan komme ud. Pensl med æg og bag tærten ved 200° i 25 min. Server med grøn salat.
Madopskrift: Kristina Miechels
Flere gode tærter...
Bacon-porretærte
Porre-tomattærte
Løgtærte