Opskrifter

Varme hveder: opskrift på klassiske hvedeknopper

Tirsdag, 27. april 2021Opskrift og foto: Linn Grubbströmfoto: Linn Grubbström
Store bededag er lig med varme hveder. Her får du opskriften på klassiske hvedeknopper.

Hvedeknopper

(12 stk.)

  • 75 g smør
  • 1½ dl sødmælk
  • 1 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. kardemomme
  • Ca. 550 g mel
  • 1 spsk. mælk (til pensling)

Se også: Varme hveder: sådan bager du de klassiske og de grove

Fremgangsmåde:

Smelt smørret. Bland mælk, vand og smør, og smuldr gæren i væsken, når den er ca. 37°. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme, og rør det sammen. Tilsæt 2/3 af melet, og ælt resten i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Se også: Opskrift på hvedeknopper og lemoncurd

Form dejen til 12 boller. Placér bollerne i et rektangel på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200°. Pensl hvederne med mælk, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle. Flæk hvederne, rist dem på en brødrister eller i ovnen, og servér med smør.

Tip: Bag hvederne lidt kortere tid, hvis du vil riste dem i ovnen lige inden servering.

Se også: Hjemmebagt kanelbrød med glasur