Varme hveder: opskrift på klassiske hvedeknopper

Hvedeknopper
(12 stk.)
- 75 g smør
- 1½ dl sødmælk
- 1 dl vand
- 50 g gær
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. kardemomme
- Ca. 550 g mel
- 1 spsk. mælk (til pensling)
Se også: Varme hveder: sådan bager du de klassiske og de grove
Fremgangsmåde:
Smelt smørret. Bland mælk, vand og smør, og smuldr gæren i væsken, når den er ca. 37°. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme, og rør det sammen. Tilsæt 2/3 af melet, og ælt resten i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter.
Se også: Opskrift på hvedeknopper og lemoncurd
Form dejen til 12 boller. Placér bollerne i et rektangel på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200°. Pensl hvederne med mælk, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle. Flæk hvederne, rist dem på en brødrister eller i ovnen, og servér med smør.
Tip: Bag hvederne lidt kortere tid, hvis du vil riste dem i ovnen lige inden servering.
Se også: Hjemmebagt kanelbrød med glasur