7 opskrifter på hjemmelavet rødkål - det smager bare bedst

Til et rigtigt julemåltid med and og flæskesteg hører sig naturligvis rødkål til.
Mange tyer til supermarkedets færdige version på glas, men du kan sagtens lave den selv - og hjemmelavet rødkål smager bare bedre end købeversionen.
Nedenfor har vi samlet nogle af vores lækre opskrifter på hjemmelavet rødkål. Der er den klassiske version, som vi kender fra julebordet, men du kan også kaste dig ud i rødkål med appelsiner, med krydderier eller med kirsebær.
Sådan laver du hjemmelavet rødkål
- Snit kålen og kom den i en skål. Hæld herefter kogende vand over, så kålen dækkes helt til.
- Tilsæt nu eddiken og lad kålen trække i 10-15 minutter.
- Lad kålen afdryppe i en sigte og pres den godt fri for væde.
- Pil og hak løget.
- Varm fedtstoffet i en gryde og svits løget heri. Så tilsættes kålen og hele blandningen svistes i 3-4 minutter.
- Pak krydderierne ind i en kaffefilterpose og kom posen i gryden sammen med vineddike, sukker og salt.
- Lad kålen simre under låg 30-50 minutter (tiden afhænger af, hvor mør du vil have den).
- Til sidst tages krydderiposen op, og kålen smages til med salt og sukker.
Tip
Hvis rødkålen blancheres inden kogning, trækkes en del af vandet ud af kålen, så den bliver knap så fugtig.
7 forslag til hjemmelavet rødkål
Den klassiske: Ribbenssteg med rødkål og skysovs
Den gode, klassiske juleret! Naturligvis med klassisk, hjemmelavet rødkål.

Klassisk ribbenssteg med rødkål og skysovs
Rødkålssalat med appelsiner
Vil du tilføje rødkålen lidt kant, så prøv denne opskrifte på en sprød rødkålssalat med appelsiner.

Frisk og sprød rødkålssalat med appelsiner
Karamelliseret rødkål
Kålen har en skøn, syrlig, sød karamelagtig smag. Og så kan den holde sig et par uger i køleskab.

Karamelliseret rødkål
Honningsødet rødkålssalat
Dejlig hjemmelavet rødkål - sødet med lidt ekstra honning.

Honningsødet rødkålssalat
Krydderkål
Kan du godt lide, at maden er lidt krydret? Her er et spændende alternativ til den klassiske rødkål. Pift rødkålen op med nelliker og stødt koriander - og vupti, så har du den lækreste krydderkål!

Krydderkål
Appelsinrødkål
Din rødlål vil også gøre sig godt, hvis du prøver at hælde et skvæt appelsinsaft i den.

Appelsin-rødkål
Rødkålssalat med Amarena-kirsebær
Du kan også kaste dig ud i luksusversionen af rødkålssalaten med valnødder og amarena-kirsebær. Amarena Fabbri-kirsebær kender du måske fra den karakteristiske, blå og hvide krukke. Kirsebærrene er lavet efter en over 100 år gammel italiensk opskrift!

Rødkålssalat med Amarena-kirsebær
Hjælp til den klassiske julemiddag
Se vores mange opskrifter på and. Både klassisk andesteg og mere moderne retter med and.
Hent vores opskrift på flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler her
Vidste du dette om kål?
- Rødkål menes at nedsætte risikoen for brystkræft. Når bitterstofferne i rødkålen nedbrydes i kroppen, skulle de stoffer, der opstår, forhindre kræftceller i at dele sig.
- De bitterstoffer, der findes i hvidkål, modvirker kræft og hjerte-kar-sygdom. Og så både mætter hvidkål godt, og har et lavt kalorieindhold.
- Også I grønkål findes der bitterstoffer, der menes at kunne sænke indholdet af usundt fedt i blodet. Grønkål er fiberrig og mæen mætter godt, og bare 100 gram dækker 20 procent. af dit dagsbehov for kalk.
- Der skal bare 100 gram spidskål til for at dække dit daglige behov for C-vitamin. Hvis du normalt ikke bryder dig om kål, bør det måske nævnes, at spidskål er mere mild i smagen end de øvrige kåltyper.
- Rosenkål er en af de sundeste fødevarer, du kan indtage. Rosenkålen har flere gode egenskaber: den styrker hjerte-karsystemet, modvirker kræft, er kolesterolsænkende og fremmer fordøjelsen. Bryder du dig ikke om kogt kål, kan du prøve at tilføje den i en lækker salat. Prøv f.eks. denne opskrift: 250-300 g rosenkål, 3 æbler (cox orange), 50 g solsikkekerner. Dressing: 3 spsk. olivenolie, 2 spsk. vand, 2 spsk. citronsaft, 2 spsk. hakket persille, 1 tsk. flydende honning, salt og peber. Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber. Riv rosenkål og æbler groft på råkostjern og vend det straks i marinaden. Rist solsikkekernerne på en tør pande og køl dem af. Vend kernerne i salaten.
Video: Sund salat med rødkål
Se med i videoen, hvor Pia Andreassen laver en sund salat med rødkål, rødløg, æbleeddike, gojibær, fetaost og persille.

Helstegt andesteg på kuglegrill - god smag og ingen lugt i køkkenet









