And med sovs og kartofler

Skal du have and på lørdag? Her får du opskriften på and med sovs og kartofler, på den gode gamle måde.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
En hel and med salat og sovs og kartofler

Ingredienser til and med sovs og kartofler:

(4 pers.)

1 frisk and på ca. 3 kg
1 spsk. salt
3 æbler
150 g svesker
1 usprøjtet appelsin
50 g tranebær
½ l vand
800 g kartofler
1 tsk. salt
1-2 spsk. majsstivelse
Evt. lidt kulør

Se også: Vil du grille din and? Se her, hvordan du gør

Sådan gør du:

Rens anden indvendigt, læg indmaden i en bradepande, pluk evt. små dun af og gnid skindet med salt.
Skyl æblerne, skær dem i tern og bland med svesker, revet appelsinskal og tranebær.
Kom blandingen i anden, luk til og stil den på en rist med bradepanden under i ovnen ved 220°.
Lad den brune i 1 time, skru derefter ned til 180°, hæld vand og saften fra appelsinen i bradepanden og lad den stege videre i 1½ time.
Vask kartoflerne, kog dem møre i vand tilsat salt og pil dem.
Skum fedtet af stegeskyen, jævn den med majsstivelse rørt ud i vand, tilsæt evt. kulør og smag til med salt og peber.

Prøv også: Traditionel flæskesteg med æbler og svesker

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.