Bløde flødekarameller med lakridssmag

Uhm! De skønneste karameller med lakrids
Af
af Redaktion

Ingredienser til bløde flødekarameller med lakridssmag

(40 stk.)

100 g flydende glucose
200 g sukker
5 dl piskefløde
1-2 spsk lakridspulver
3 spsk. smør

Sådan gør du
Kom alle ingredienser i en gryde og bring dem i kog under hyppig omrøring. Opvarm til 120°, her er konsistensen som tyk opbagning. Hæld massen i en lille smurt bradepande og stil den til afkøling. Hvis den straks kan trilles til en fast men blød kugle, er massen klar.

Tip

  • Hvis du ikke har et termometer, kan du lave karamelprøven ved at komme nogle dråber karamelmasse i et glas med isvand
  • Kom ristede nødder i eller skær dem i firkanter og overtræk dem med chokolade.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Knas og konfekt!

Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.