Opskrifter

Brød med kødfyld

Mandag, 9. juni 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Server fyldte brød til middag. Bliver der nogle stykker tilovers, kan de komme med i madpakken

Opskrift på pirogger med kødfyld

(4 pers.)

Dej
15 g gær
1½ dl vand
1 tsk. sukker
½ spsk. salt
250 g hvedemel
2 spsk. olivenolie

Fyld
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
400 g hakket lammekød
1 spsk. karry
50 g rosiner
1 usprøjtet citron
3 forårsløg
50 g pinjekerner
100 g feta
Salt og peber

Tilbehør
½ rødløg
2 spsk. granat-æblekerner
2 dl tomatketchup

Fremgangsmåde til brød med kødfyld

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Rør gæren ud i vandet og kom sukker og salt i, tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til det kan æltes på bordet. Kom 1 spsk. olie i dejen og ælt til en jævn og glat dej. Lad den hvile 30 min. smurt ind i resten af olien.

Tilbered fyldet, mens dejen hæver. Pil og hak hvidløgene og kom olien på en stor pande. Steg kødet i 2 min., tilsæt hvidløg, karry, rosiner og revet citronskal, lad det steg med og sluk. Skær forårsløgene i tynde skiver. Kom løg, pinjekerner og feta i fyldet. Smag fyldet til med salt og peber. Rul dejen ud i 4 stk. på ca. 25 x30 cm. Fordel fyldet på halvdelen af hvert dejstykke, luk dejen over og luk kanten godt til. Prik dejen og bag brødene ved 250º i 10 min., til dejen er lysebrun.

Pil og hak rødløget og rør det med ketchup og granatæblekerner, servér løgblandingen til brødet.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.