Citronkoteletter og sommerkål
Ingredienser til citronkoteletter og sommerkål
(4 pers.)
4 svinekoteletter eller nakkekoteletter
2 spsk. olivenolie
1 usprøjtet citron
4 timiankviste
Salt og peber
Sommerkål
1 sommerkål eller spidskål
1 spsk. groft salt
½ bdt. bredbladet persille
1 fennikel
3 kviste dild
2 dl cremefraiche
Salt og peber
Tilbehør
Nye kartofler eller groft brød
Fremgangsmåde
Kålen kan tilberedes i god tid. Snit den fint og gnid den med groft salt. Lad den trække 20 min. og skyl den. Snit fenniklen i tynde flager og pil bladene af persillen. Bland persille, kål, fennikel og dild i en skål. Rør cremefraichen med lidt citronsaft, salt og peber og vend kålen i. Tvist den evt. med lidt sukker. Stil kålen koldt. Marinér koteletterne med groft salt og citronsaft i 20 min. Riv citronen, bland skallen med timianblade og lidt olivenolie, smør krydderolien på koteletterne og steg dem 5 min. på hver side på grillen. Servér med sommerkålen til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Grillmad: Lammekebab med flødbrød
Grillmad: Rødfisk med harissa og citroncouscous
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)