Opskrifter

Festlige nissehuer

Onsdag, 23. november 2011af Redaktion
Forkæl dine julegæster med disse søde nissehuer med spændende lækkerier indeni - en smagsprøve på Shane Brox-tillægget, der følger med Familie Journal mandag 28. november

250 g marcipansneklumper
100 g nyfalden flormelis sne
1 lille rå rødbedetrold
20 g knust rå lakrids fra kæmpers tæer
Et par dråber vand fra en smeltet istap
100 g hvid chokolade-sne fra Island


NISSEHUER I ANDRE FARVER

Andre farver indenfor nissehuer er stærkt efterspurgte af modenisser.

Det kan anbefales at bruge finthakkede pistacenødder til den fashionable forårsnissegrønne, kakao til den rensdyrbrune efterårsfarve og gulerodssaft til alfesommergul. En smule lakridspulver anvendes tit af sure og knarvorne paragraf-nisser til en kedelige vintergrå

Giver en bunke hatte som kan varme ørene på 15 nisser!

Skræl rødbedetrolden og riv den fint. Put rødbedestykkerne i en lille si og pres saften ud i en kop med dine små flittige nissefingre.
Ælt 125 g marcipansneklump sammen med 50 g flormelis. Tilsæt rødbedesaft - lidt ad gangen - til du får en perfekt mørkerød julefarve.
Knus den rå lakrids i en morter. Ælt de sidste 125 g marcipansneklump sammen med det sidste flormelis og det knuste lakrids. Tilsæt et par dråber vand. Ælt igen. Brug dine nissemuskler, indtil massen er jævn og fast. Rul lakridsblandingen ud til 15 små kegler.
Nu rulles den røde marcipan ud mellem to lag opskårne plastikposer til den er tre mm tyk. Skær 15 trekanter ud. Læg en lakridskegle på hver trekant og fold den røde marcipan rundt omkring den. Nu har du nissehuerne!
Knæk det hvide chokolade-sne i små stykker og læg det i en glas- eller porcelænsskål, som er placeret i en kasserolle med varmt vand. Rør rundt med en gaffel, mens det smelter. Dyp forsigtigt hver nissehuebund og top i den smeltede chokolade og sæt dem på et fad med bagepapir. Lad huerne køle af og hærde i køkken-iglooen. Opbevar dem køligt til de skal nydes.

Madopskrift: Shane Brox


Klejner og
pebernødder

Hindbær-
chokolade

Saltede mandler

Lav masser af
julehåndarbejd her

Hjemmelavet
julepynt - se herFind masser af hjemmebag og julekonfekt her...

Få tjek på al julemaden her...

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop