Fiskefilét med kapersbacon sovs, bønner og selleri
Ingredienser til fiskefilét med kapersbacon-sovs
(4 pers.)
4 stk. hvid filét af kulmule, lyssej, hellefisk eller lign. (hver på 150 g)
1 dl tør hvidvin
100 g bacon i tern
Salt og peber
2 skalotteløg
15 g smør
1 dl fiskelage (fra fiskens tilberedning)
2 tsk. lys balsamico eddike
1 stilk rosmarin
1 spsk. kapers
3-4 spsk. piskefløde
Tilbehør
400 g grønne bønner
1 skalotteløg
½ citron
2 spsk. olivenolie
500 g selleri
40 g smør
Pynt
Karse og evt. en skive ristet bacon
Fremgangsmåde
Læg fisken i et ildfast fad, drys med salt og peber og hæld vin over. Lad det stå, mens du laver sellerimos og bønner. Skræl sellerien, skær den i mindre stk. og kog den ca. 15 min., til den er mør. Mos den med smørret og smag den til med salt og peber.
Nip bønnerne og kog dem i saltet vand i 6 min. Pil løget og snit det i tynde ringe. Marinér dem i citronsaft og salt og kom de drænede bønner i. Hæld olie over.
Sæt fisken i en 190° varm ovn i 8 min. Steg baconen sprød, tilsæt pillede hakkede skalotteløg og smør og lad det småsimre, til fisken er færdig. Hæld lagen fra fisken i panden til baconen. Tilsæt hakket rosmarin, eddike og kapers og lad det koge lidt ind. Jævn med fløde og servér til fisken med bønner og sellerimos.
Pynt med karse og evt. bacon.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Spidskål med avocado, courgette, persille og bacondrys
Torsk med indisk karry
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)