Forårsløgspizza fra Sydfrankrig
(2 pers.)
15 min. + 20 min. hæve + 20 min. i ovn
Dej
10 g gær
3 dl vand
1 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
400 g hvedemel + ca. 100 g til æltning
Fyld
3 spsk. olivenolie
1 bundt basilikum
1 stort rødløg i skiver
2 bundt forårsløg, renset og i skiver
6 ansjoser
½ dl sorte, små oliven
Rør ingredienserne til dejen og ælt færdig med det sidste mel. Ælt 200 tag og lad dejen hæve 20 min. Rens imens rødløg og skær i skiver. Rens også forårsløg og skær i bunker.
Steg rødløg i olie, til det er glasklart, og kom forårsløg ved. Rul dejen ud til to pizzaer og læg løgmassen på. Kom også ansjoser på og stil i ovnen ved 190° i 10 min. Kom så oliven og halvdelen af basilikum over og dryp med olie. Bag ved 200° i 10 min.
Kom så frisk basilikum og peber over og efterbag i 5 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kartoffelpizza
Mexicansk lasagne
Hurtig pizza med grønt
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)