Forloren hare - som forlorne harekillinger

Forloren hare er en klassisk dansk ret, der smager skønt! Denne opskrift er på harekillinger med kartofler og syltede tyttebær.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger
Forloren hare - forlorne harekillinger

(4 pers.)

Det skal du bruge til forloren hare - forlorne harekillinger

300 g hakket oksekød
200 g hakket svinekød
1 revet løg
3 spsk. havregryn
1 æg
2 dl mælk
1 tsk. salt
4 knuste enebær
1 knsp. peber
125 g baconskiver
1 dl fløde 9%
2 spsk. mel
1 spsk. smør
2 dl oksebouillon
2 spsk. syltede tyttebær
1 spsk. blåskimmelost
Kulør

Prøv også: forloren hare med stuvet spinat

Sådan laver du forloren hare - forlorne harekillinger

Bland kødet og rør det med løg, havregryn, æg, mælk og krydderier til en jævn fars.
Form farsen til 4 små brød, læg dem i et ovnfast fad med bagepapir og fordel baconskiverne over.
Brun harerne i ovnen ved 200˚ i 15 min.
Rør fløde, smør og mel sammen og bring det i kog under omrøring.
Rør bouillon i lidt ad gangen, smag til med salt, peber, tyttebær og blåskimmelost og tilsæt evt. lidt kulør.
Hæld sovsen over harerne, lad dem stege videre ved 175° i 35 min.
Servér med syltede tyttebær og kartofler.

Prøv også: forloren hare med waldorfsalat

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.