Frikadeller med stuvet spidskål

(4 pers.)
Ingredienser til frikadeller med stuvet spidskål
500 g hakket kalv og flæsk
1 løg, fintrevet
2 æg
1 dl havregryn
1-1½ dl sødmælk eller danskvand
Salt og peber
Smør og olie til stegning
1 kg kartofler
1 spidskål
2½ dl piskefløde
Salt og peber
Revet muskatnød
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Rør en fars af hakket kød, løg, æg, gryn, mælk, salt og peber. Lad den sætte sig 30 min. i køleskabet. Steg frikadellerne i smør og olie ca. 10 min. alt afhængigt af tykkelse. Snit kålen i strimler og skær stokken fra. Kog den ganske kort i saltet vand og lad den dryppe helt af. Kog fløden ind til det halve og kom kålen i. Vend rundt og smag til med salt, peber og revet muskatnød. Server med pillede kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Frikadeller med kartofler og persillesovs
Kalvesteg med svampeflødesovs
Kalvefrikassé
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)