Opskrifter
Galetter på kartoffel og æble med nemme fiskefrikadeller
Torsdag, 2. oktober 2008Opdateret 24. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen
Disse galetter er lavet på kartofler og æbler, og de serveres her sammen med sprøde, lækre fiskefrikadeller. Mums!

40 min
4 personer
Nemme fiskefrikadeller
600 g grov fiskefars
Olie/smør til stegning
Galetter
4 bagekartofler
2 syrlige æbler
2 spsk. mel
2 æg
Lidt revet muskat
Salt og peber
Olie til stegning
Fremgangsmåde
TIP: Galetterne kan fryses.
- Skræl kartoflerne og æblet, hvis skrællen ikke er pæn. Riv begge dele groft.
- Kom æbler og kartofler i et viskestykke og vrid vandet af, så hænger galetterne nemmere sammen.
- Bland kartofler og æbler i en skål med mel, æg, muskat, salt og peber.
- Varm olie på en stor pande.
- Sæt kartoffelmassen på med spiseskeer og tryk dem flade. Steg dem 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelsen, de skal være gyldne og møre.
- Form farsen til frikadeller og steg dem på pande ved middelvarme 7-8 min.
- Server med salat og pickles.

Hovedretter
Galette med løg og gedeost

Dessert & Kage
Æblegalette med honning og ingefær