Opskrifter

Galetter på kartoffel og æble med nemme fiskefrikadeller

Torsdag, 2. oktober 2008Opdateret 24. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen
Disse galetter er lavet på kartofler og æbler, og de serveres her sammen med sprøde, lækre fiskefrikadeller. Mums!
40 min
4 personer
Nemme fiskefrikadeller
600 g grov fiskefars
Olie/smør til stegning
Galetter
4 bagekartofler
2 syrlige æbler
2 spsk. mel
2 æg
Lidt revet muskat
Salt og peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde

TIP: Galetterne kan fryses.

  1. Skræl kartoflerne og æblet, hvis skrællen ikke er pæn. Riv begge dele groft.
  2. Kom æbler og kartofler i et viskestykke og vrid vandet af, så hænger galetterne nemmere sammen.
  3. Bland kartofler og æbler i en skål med mel, æg, muskat, salt og peber.
  4. Varm olie på en stor pande.
  5. Sæt kartoffelmassen på med spiseskeer og tryk dem flade. Steg dem 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelsen, de skal være gyldne og møre.
  6. Form farsen til frikadeller og steg dem på pande ved middelvarme 7-8 min.
  7. Server med salat og pickles.