Opskrifter

Grillet marineret lam med frisk couscoussalat

Tirsdag, 3. juni 2025Opdateret 14 timer sidenAf Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Saftigt grillet lam møder frisk og farverig couscoussalat – en sommerfavorit med masser af smag og sydlandsk stemning.
1 t og 10 min
4 personer
Grillet lam
800 g lammeculotte
3 fed hvidløg
4 stilke frisk rosmarin
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Couscoussalat
200 g couscous med fuldkorn
1 bundt forårsløg
½ agurk
200 g cherrytomater
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk mynte
100 g feta
100 g udstenende oliven
3 spsk. olivenolie
1 citron
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rids fedtet på lammeculotterne på kryds og tværs.
  2. Pil hvidløg.
  3. Pluk og hak rosmarinen.
  4. Kom begge dele i en morter, og stød dem sammen til en grov masse.
  5. Tilsæt olivenolie, salt og peber, og dæk lammeculotterne med blandingen.
  6. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter.
  7. Couscoussalat Tilbered couscous efter anvisningen på pakken.
  8. Snit forårsløg.
  9. Skær agurken i tern.
  10. Halvér cherrytomater, og hak krydderurter.
  11. Smuldr fetaen groft.
  12. Vend det hele sammen med couscous, oliven og olivenolie, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  13. Lam Grill kødet, til det har en kernetemperatur på 56-58 grader (rosa), og lad det hvile i 10 minutter.
  14. Skær kødet i skiver, og servér med couscoussalaten.