Hel hvidløgskylling med cremet, kold kartoffelsalat

Her får du opskriften på en hel, lækker hvidløgskylling til 4 personer med en cremet kartoffelsalat ved siden af.
Af
af Kristina Marckmann
Hel hvidløgskylling med cremet, kold kartoffelsalat
1 t og 35 min
4 personer
Hel hvidløgskylling med kartoffelsalat
1 hel kylling, 1.200 g
1 citron
2 hele hvidløg
1 spsk. hakket timian
1 spsk. salt
800 g kartofler
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
2 dl creme fraiche 6%
1 dl mayonnaise
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 bdt. radiser i skiver

Fremgangsmåde

  1. Vask citronen, skær den i tern og del hvidløgene i fed.
  2. Fyld citrontern og hvidløg ind i kyllingen og læg den i et ovnfast fad.
  3. Bland timian med saltet og gnid kyllingeskindet med blandingen.
  4. Steg kyllingen i ovnen ved 190° i 1 time og 15 min.
  5. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
  6. Rør sennep med citronsaft, cremefraiche, mayonnaise, salt og peber og smag til.
  7. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen sammen med radiserne.
  8. Servér med lune flute.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.