(4 pers.)
2-3 mellemstore julesalat
1 granatæble
2 appelsiner
Dressing
1½ dl cremefraiche 9%
½ tsk. dijonsennep
2-3 spsk. friskpressetappelsinsaft
Sukker
Salt og peber
Skær rodenden af julesalaten og tag nogle pæne blade fra til pynt. Flæk julesalaten og skær den lille kegleformede stok forneden væk, den er lidt bitter. Snit salaten på tværs. Rul granatæblet under fast hånd på køkkenbordet, så kernerne løsner sig. Flæk æblet og skrab kernerne ud uden de små, hvide hinder. Skræl appelsinerne og skær dem i tern. Læg de hele julesalatblade i bunden af en skål og bland snittet salat, appelsin og granatæbler i skålen. Pisk marinaden sammen og smag til med sennep, sukker, salt og peber. Hæld marinaden over salaten kort tid inden serveringen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kumquatsauce
Auberginesalat
Gule ærter
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)