Kål: Opskrift på små kåltærter
Ingredienser til små kåltærter:
(5-6 stk.)
Tærtedej:
- 150 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 75 g koldt smør
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. koldt vand
Prøv også: Farserede kålruller
Fyld:
- 2 spsk. olivenolie
- 2 rødløg, skåret i tynde skiver
- 2 fed hvidløg, pressede
- 200 g rødkål, fint snittet
- 200 g hvidkål, fint snittet
- 200 g broccoli, knækket i helt små buketter
- 1 tsk. sukker
- 1 dl vand
- Salt og peber
- 5-6 spsk. revet parmesan
Se også: Kål mod kræft
Fremgangsmåde:
Tærtedej: Hæld hvedemel, salt og smør i en foodprocessor, og kør, til smørret er smuldret. Tilsæt æggeblomme og koldt vand, og kør, til dejen er samlet til en kugle. Læg den i køleskabet i ca. 30 minutter, mens du ordner kålen.
Prøv også: Kartoffel-kål-gratin
Fyld: Opvarm olivenolien i en gryde, og svits løg og hvidløg. Tilsæt kål, broccoli, sukker og vand. Læg låg over, og lad det simre i 10 minutter. Rør et par gange undervejs. Tag låget af, og skru op for varmen. Kog blandingen under omrøring, til vandet er fordampet. Krydr med salt og friskkværnet peber. Rul dejen ud, og fordel den i formene. Forbag dem ved 200° i 5 minutter. Fordel kålblandingen i tærteformene. Drys en skefuld revet parmesan på hver. Bag tærterne i ovnen ved 160° i ca. 20 minutter. Drys evt. med ekstra parmesan. Servér med frisk salat til.
Se også: Broccolitærte