Opskrifter
Karrysuppe med ris
Onsdag, 5. februar 2020Af Beagle Iuel-Brockdorff og Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Bjørn JakobsenFoto: Bjørn Jakobsen
Det gule karrykrydderi stammer fra Indien, men har været en del af danske hjem siden 1800-tallet. Karry giver både en flot farve og en dejligt krydret smag i blandt andet supper. Få opskriften på den lækre karrysuppe med ris her. Erstat evt. kyllingekødet med hakket okse- eller svinekød.
Ingredienser til karrysuppe med ris:
(2 personer)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stilk bladselleri
- 1 spsk. olie
- 150-200 g hakket kyllingekød
- 1 tsk. karry
- Lidt chili
- Salt og peber
- Ca. ½ dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse kokosmælk
- 2 tsk. fiskesauce
- Ca. 6 dl vand eller bouillon
Se også: Kylling i karry med ris
Fremgangsmåde:
Hak løg, hvidløg og bladselleri, og damp det i olie i en stor gryde. Tilsæt kødet, og rør rundt, til al væske er fordampet. Krydr med karry, chili, salt og peber, og tilsæt tomat, kokosmælk og fiskesauce.
Kom vand eller bouillon ved, og lad suppen koge i 7-8 minutter.
Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak peberfrugt og forårsløg, og servér suppen med ris og hakket grønt.
Prøv også: Cremet karrysuppe med kødboller