Karrysuppe med ris

Det gule karrykrydderi stammer fra Indien, men har været en del af danske hjem siden 1800-tallet. Karry giver både en flot farve og en dejligt krydret smag i blandt andet supper. Få opskriften på den lækre karrysuppe med ris her. Erstat evt. kyllingekødet med hakket okse- eller svinekød.
Af
Af Beagle Iuel-Brockdorff og Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Bjørn Jakobsen
Karrysuppe med ris

Ingredienser til karrysuppe med ris:

(2 personer)

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 spsk. olie
  • 150-200 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk. karry
  • Lidt chili
  • Salt og peber
  • Ca. ½ dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse kokosmælk
  • 2 tsk. fiskesauce
  • Ca. 6 dl vand eller bouillon

Se også: Kylling i karry med ris

Tilbehør:

  • 2 dl ris
  • ½ peberfrugt
  • 1 forårsløg

Prøv også: Karrysuppe med kylling

Fremgangsmåde:

Hak løg, hvidløg og bladselleri, og damp det i olie i en stor gryde. Tilsæt kødet, og rør rundt, til al væske er fordampet. Krydr med karry, chili, salt og peber, og tilsæt tomat, kokosmælk og fiskesauce.

Kom vand eller bouillon ved, og lad suppen koge i 7-8 minutter.

Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak peberfrugt og forårsløg, og servér suppen med ris og hakket grønt.

Prøv også: Cremet karrysuppe med kødboller

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.